Odla hampa eller cannabis

Odla hampa eller cannabis

cannabisplanta
finans innlag

Funderar du på att odla hampa eller cannabis. Då kan det vara bra att hitta cannabisfrön att använda dig av. Det kan du göra på https://nordlandseeds.com/. Det kanske kan vara lite svårt att odla i början, men du kommer att lära dig på ett bra sätt under tidens gång. 

Det som är bra med cannabisfrön, det är att de växer på samma sätt som vanliga blomfrön gör. Det går bra att placera dem i en kruka med jord och ge dem vad de behöver. sedan finns det även andra metoder för att få dina cannabisfrön att bli till en cannabisplanta. 

En bra metod för att få upp en cannabisplanta

Ett sätt att gro dina cannabisfrön så att de blir till cannabisplantor, det är att använda dig av två fat, ett par fuktiga pappershanddukar samt frön. Sedan se till att ha vatten, värme, frisk luft och mörker. 

Börja med att ta 3–5 lager med fuktiga pappershanddukar och lägg dem på ett av faten. Se till att det inte är för blött. Lägg ut dina frön på de fuktiga pappershanddukarna och se till att de har gott om utrymme. Lägg på ytterligare 2–4 lager fuktiga pappershanddukar samt lägg på det andra fatet ovanpå. 

Detta gör att dina frön får rätt miljö för att börja gro. Ställ ditt fat på ett ställe som är minst 21 grader. Den får inte ställas i direkt solljus heller. Nu kommer dina frön snart att börja gro. Spraya dem då och då med vatten. 

När dina frön börjar spira, så ska du plantera dem, en och en, i en liten behållare. Den bör innehålla jord, kokosfibrer eller stenull. Se till att ha ett 5 mm djup hål för ditt frö och placera det grodda fröet med roten neråt och täck över med jord. 

Senare så kan du transplantera frön och bestämma dig för om du vill att din cannabisplanta ska odlas inne eller ute. 

En annan bra metod att odla på

Det går även att gro dina frön och odla din cannabisplanta på ett annat sätt. Du behöver då ha detta:

  • En kruka
  • Plastfolie
  • Hampafrön 

Metoden i sig, den påminner om den första, men att du skippar delen med att använda dig av pappershanddukar som är fuktiga. Du ska placera ditt frö, ner i jorden. Se till så att temperaturen alltid är över 0 grader. Annars kan fröet dö. Sätt ner ditt frö, nån centimeter ner, sedan vattnar du lite samt täpper till hålet med lite jord. Efter 3-7 dagar kommer den att börja gro. Då kan du lägga plastfolie över det hela. 

Om du ska använda dig av denna metod för att få upp en cannabisplanta på, se då till att du har en kruka som rymmer minst 20 liter. Det eftersom att du slipper att plantera om den och den kan helt enkelt fortsätta att växa och vara i samma kruka. Se till sedan att vårda din planta och ge den lagom med vatten och så klart lite kärlek.

Lämna ett svar