Populära DIY-projekt som alla borde testa

Populära DIY-projekt som alla borde testa

diy inspiration

Har du också fastnat för diy-hobbyn? Saknar du lite ny diy inspiration till dina framtida projekt? Vill du prova på något helt nytt? Då har du kommit helt rätt. Här får du nämligen ett par tips på riktigt populära diy-projekt som passar de allra flesta. Testa dem för att se vad du själv kan skapa.

IKEA-hacks 

En typ av diy-projekt som har exploderat i popularitet är IKEA-hacks. Men vad innebär egentligen IKEA-hacks? Det betyder att du själv gör ändringar i en IKEA-möbel. Du skulle till exempel kunna köpa en billig bokhylla och måla om den i en helt ny färg. Du skulle även kunna köpa en kudde och sy ett helt nytt fodral till den. Det handlar helt enkelt om att ge en IKEA-möbel sin helt egna touch. Man behöver självklart inte använda sig av IKEA-möbler om man inte vill. Du skulle kunna använda dig av denna diy inspiration för att ändra på andra typer av möbler om du hellre vill det.  

Fixa extra skoförvaring 

Man kan aldrig få för mycket skoförvaring i sitt hem. Du har säkert blivit irriterad över bristen på skoförvaring när du har haft gäster hemma på besök. När man har många gäster hemma, är det lätt hänt att skorna bara samlas i högar på hallgolvet. Detta undviker man lättast genom att fixa lite extra skoförvaring.  

Att fixa extra skoförvaring behöver inte alls vara svårt, eller speciellt dyrt för den delen. Du skulle kunna köpa ett par billiga och snygga trälådor som du kan skriva upp på väggen. Då kan dina gäster ställa sina skor i dem. Du skulle även kunna skruva upp ett par enkla krokar på din vägg. Då kan du och dina gäster hänga upp era skor på dem. Dessa är bara ett par exempel på diy inspiration till skoförvaring. Man kan vara precis så kreativ som man själv vill. Du kan säkert komma på en passande skoförvaringsidé till din egen hall.  

Snygga lampor i tyg 

Behöver du en snygg lampa till vardagsrummet? Då kan du skapa en helt egen tyglampa. Om du vill ha ett exempel på diy inspiration till tyglampor, skulle du till exempel kunna sy en vacker lampskärm av linne. Linne är ett fantastiskt och uttrycksfullt material som passar i de allra flesta hem. Du kan skapa enkla lampskärmar av en enkel ståltrådsstomme och lite tyg. Du behöver alltså inte köpa massvis av olika material för att kunna skapa dina egna personliga tyglampor. Se vad som finns i din lokala tygbutik. Köp billiga material till att börja med, speciellt om du aldrig har sytt egna lampskärmar tidigare.  

Tillverka möbler av träpallar 

Träpallar är älskade av många diy-fantaster runt om i världen. De är enormt tåliga och slitstarka, vilket gör dem till perfekta byggmaterial för till exempel utemöbler. Om du vill återanvända mer ska du verkligen kika närmare på diy inspiration med träpallar. Du kan använda träpallar för att tillverka bord, soffor, bokhyllor och fåtöljer. Träpallar är som sagt riktigt hållbara. Därför passar möbler av träpallar utmärkt i trädgården eller på altanen. Om du vill skulle du kunna måla dina träpallsmöbler. De är dock minst lika vackra utan färg.  

Lämna ett svar