Måsten i ett franskinspirerat hem

Måsten i ett franskinspirerat hem

fransk inredning

Om man är ute efter en riktigt stilig och elegant inredning ska man definitivt inreda sitt hem efter en fransk inredning. Fransmännen är otroligt duktiga på att blanda gammalt med nytt i härliga och spännande kombinationer. I denna artikel kan du läsa mer om saker och detaljer som är typiska för franska inredningsstilar.  

Inred med mycket konst 

Konstverk är såklart en mycket viktig del i en riktig fransk inredning. Vackra målningar av olika slag är perfekta prydnader på väggarna. Detaljrika skulpturer är perfekta samtalsstartare som passar in i stort sett överallt i hemmet. Om du vill få till en egen fransk inredning ska du inte vara rädd för att inreda med mycket konst. Konstverk väcker många tankar och kan få oss att tänka mer kreativt. De hjälper även till att höja stämningen i hemmet.  

Klassisk bas med en klick av färg 

En klassisk, ljus bas med några färgklickar här och där passar perfekt i en fransk inredning eller stil. Med en klassisk och ljus bas menas det att det mesta av inredningen är vitt eller ljust. De flesta av väggarna och möblerna är neutrala, medan vissa saker har lite mer färg. En soffa i blått, grönt eller senapsgult ger en trevlig färgklick mitt i den neutrala basen. I den franska inredningen är det ok att blanda ett par olika färger med varandra, så man ska inte vara rädd för att experimentera lite. Testa dig fram för att hitta en färgkombination som du tycker om.  
 
Man kan enkelt få in lite extra färg i sin inredning genom att fylla en bokhylla med mängder av böcker. Undvik att organisera dem för mycket. Det är snyggare när färgerna är lite mer blandade.  

Utstickande och personliga möbler 

Vissa möbler får gärna ta lite extra fokus och sticka ut lite mer. Detta är helt normalt i en fransk inredning. Om du har ärvt en vacker gammal möbel, skulle du kunna använda den som huvuddetaljen i ett rum. Man ska verkligen inte vara rädd för att använda sig av möbler med lite extra personlighet. De får gärna ta lite extra plats.  
 
Exempel på utstickande möbler skulle kunna vara en riktigt maffig fåtölj med detaljerade ben. Det skulle även kunna vara en vacker byrå med snidade lådor. Alla möbler som drar åt sig fokus är perfekta i en fransk inredning.  

Blanda gamla saker med nya 

Du ska verkligen inte vara rädd för att blanda gamla saker med nytt och modernt. Franska inredningar är nästan alltid en blandning av gammalt och nytt. Gamla möbler pryds med moderna dekorationer som till exempel lampor eller vaser. Man kan få till mängder av spännande och unika kombinationer genom att mixa gammalt med modernt.  
 
Ett bra råd är att leta efter både ny och begagnad inredning. Både nytillverkat och begagnat har sin plats i det franskinspirerade hemmet. Köp gärna nya, lite modernare möbler och dekorationer. Kika ofta runt i butiker som säljer begagnade saker. Det finns alltid något man skulle kunna använda sig av i sin franska inredning.  

Lämna ett svar