Därför ska du byta ut sockret mot annan sötning

Därför ska du byta ut sockret mot annan sötning

sockerersättning

Har du svårt att låta bli godishyllan varje gång du handlar? Går du runt med övervikt? Kanske har du till och med utvecklat typ 2 diabetes? Då kan det vara dags att dra ner på sockret i din kost. Du kan snabbt och enkelt minska ditt sockerintag med hjälp av sockerersättning av olika slag. Här kan du läsa mer om varför du bör byta ut sockret mot sockerersättning.

Sötma utan onödigt socker

Den första anledningen till att du bör byta ut sockret mot sockerersättning är att du slipper det onödiga sockret. Med sockerersättning får du samma sötma, men utan en massa onödigt socker eller onödiga kalorier. Sockerersättning är en riktigt smart lösning som kan hjälpa dig till ett lite mer hälsosamt liv där sockret inte bestämmer över dig och din hunger.

Du minskar sötsuget

Sötsuget kan ställa till med många problem. Detta sug kan vara riktigt svårt att stå emot, speciellt när du är ute och handlar. Det bästa botemedlet mot sötsug är att äta mindre socker. Ju mindre socker du äter, desto mindre kommer ditt sötsug att bli. Detsamma gäller åt andra hållet. Om du äter mycket socker, kommer du vilja ha ännu mer socker. Det är alltså lätt att fastna i en ond spiral. Med hjälp av sockerersättning av olika slag kan du ta kontroll över ditt eget sötsug och slippa känna dig hungrig lika ofta. När sötsuget är borta kommer ditt småätande och snaskande att minska. Det betyder att du lättare kan gå ner i vikt och komma i form.

Många olika typer av ersättningar

Det finns många olika typer av sockerersättningar att välja mellan. Brukar du baka mycket? Då kan du byta ut den bruna farinen mot farinliknande sockerersättning. Denna typ av sockerersättning liknar farinsocker i färgen och har ungefär samma karamellaktiga smak. Du skulle även kunna byta ut strösockret mot sötning som liknar just strösocker.

Sockerersättning kan inte bara fås i olika former. De kan även fås med olika innehåll. Vissa sockerersättningar är tillverkade av fibrer från cikoriarot, medan andra är tillverkade av stevia. De kan smaka lite olika, så testa dig fram för att hitta de sötningar som passar din egen smak.

Du kommer att må bättre

När du använder dig av sockerersättning i stället för vanligt socker, kommer du att märka en stor skillnad på din hälsa. Som tidigare nämnt så kommer du att få ett minskat sötsug. Detta är dock inte den enda positiva effekten av att minska sockerintaget. Du kommer även att få en bättre tandhälsa, få mindre huvudvärk och kan till och med gå ner i vikt.

Om du är van vid att äta en större mängd socker varje dag, kan det minskade sockerintaget leda till abstinensbesvär under en kort period. Du ska alltså inte ge upp om du upplever dessa abstinensbesvär. När dessa väl är över, kommer du må mycket bättre än innan du drog ner på ditt sockerintag. Det är i denna fas de flesta ger upp. Men med hjälp av god sockerersättning kan du fortfarande äta sötsaker medan du drar ner på det vanliga sockret.

Lämna ett svar