En 2×2 Rubiks kub är enklast att börja med

En 2×2 Rubiks kub är enklast att börja med

rubiks kub
finans innlag

Om du vill börja med att lösa kuber, som Rubiks kub, så är det bra att börja i rätt ände så att säga. Även om originalet är 3x3x3, så kan det vara lämpligt att du som nybörjare, börjar med en Rubiks kub 2×2. Den är en slags minivariant av en vanlig Rubiks kub. Dock är det ju så att oavsett kub du ska lösa, så gäller det att lära dig rätt sorts algoritmer för just den kuben. Men det kan vara lättare med en Rubiks kub 2×2 om du aldrig tidigare har löst en enda kub. Om du vill köpa dig en sådan kub, så kan du göra det på https://mastercubestore.se/51-2×2. När du har bemästrat den, så kan du gå vidare till både 3x3x3 och 5×5.

3x3x3 Rubiks kub

Ernő Rubik som är uppfinnaren bakom Rubiks kub gjorde denna variant allra först. Så den kan mer eller mindre ses som originalkuben. Denna kub har 3x3x3 block och totalt 54 färgade rutor. När kuben är löst, så ska den ha alla rutor på respektive kubsidor i sin enhetliga färg. 

5×5 Rubiks kub

När du har känner att du kan lösa både 2×2 och 3×3 kuben, så vill du kanske gå ett steg längre? Då kan det vara smart att testa en 5×5 rubiks kub. Den består då av sex sidor, där varje sida har 25 rutor i samma färg. 

Kuber i många olika storlekar

Idag finns Rubiks kub i en massa olika storlekar! Den finns därmed inte bara som en Rubiks kub 2×2 utan även som 19×19, 22×22 och 33×33! Ju större den är, desto knepigare kan det ju bli att lösa. Men som med de flesta kuber, så finns det lösningar att hitta online. 

Hitta en passande kub

Rubiks kub finns som sagt i många storlekar och numera finns det även att hitta i helt andra former än kuber. Det är inte fel att ha en eller flera, då det är ett kul tidsfördriv men även ett bra sätt att träna upp hjärnan på. 

Om du vill hitta en Rubiks kub 2×2 eller en annan variant av den eller kanske vill hitta andra sorters IQ-pussel, då kan du kolla in Master Cube Store. De har ett brett utbud av just dessa kuber samt andra utmanande pussel.

Utmana dig med Rubiks kub

När du ska börja med att lösa en kub, så fundera då på vad du vill testa först. Kanske det passar bäst med en Rubiks kub 2×2, eller så går du direkt på den som är 3x3x3. Sedan är det ju bara att gå vidare, med större och större kuber. Du bör dock lära dig att lösa en kub före du går vidare med nästa. Många lösningar finns att hitta som steg för steg guider på nätet. 

Du kan även utmana dig själv med din kub genom att lösa den på olika sätt så som med en hand eller med förbundna ögon. Eller varför inte tävla mot en vän vem som är snabbast?

Lämna ett svar