Allt om airsoft guns 

Allt om airsoft guns 

airsoft
finans innlag

Vad är en airsoft gun? Kanske har du redan hört talas om det men om inte så läs gärna vidare för att få reda på mer. Airsoft gun är synonym till softgun och är en realistisk kopia av ett verkligt vapen när det kommer till design.

När använder man sig av en airsoft gun? Softguns använder man i gruppspel och i speciellt avsedda platser. Evenemangen kan delas på två, nämligen militärinriktade (de så kallade Milsim) eller polisinriktade – CQB. Det går också att skjuta mot ett mål med en softgun, precis som med vanligt vapen. Man kan spela själv eller i ett team och utveckla olika typer av strategier och beteende för att vinna över motståndslaget. Enligt statistik har flera miljoner produkter sålts i Sverige de senaste 15 åren vilket betyder att softguns räknas som en väldigt populär hobby. 

Du kan köpa en softgun på nätet eller i en vanlig butik. www.guncity.se är en sajt som erbjuder produkter online. Andra leverantörer är bland annat G&G, KWC, King Arms och Classic Army. Airsoft guns tillverkas i enlighet med redan existerande och kända vapenmodeller såsom Kalashnikov, Beretta, Colt Heckler&Koch, Magpul etc. Online leveranser är snabba och i många fall kan du hitta intressanta modeller på nätet. 

Åldersgräns och andra bestämmelser 

Försäljning och ägande av airsoft guns styrs av svensk vapenlagstiftning. Enligt den måste du vara myndig för att kunna äga en softgun. Om du är under 18 år kan du spela men under tillsyn av myndiga personer, dock får du inte lov att äga en airsoft gun. 

I Sverige är alla airsoft guns licensfria att inneha. Glöm inte att airsoft gun är en hobby. Den ger dig inga färdigheter och kan absolut inte ses som en militärövning. Även om den är bland de populäraste hobbys i Sverige och produkterna ser verkliga ut så har de inget med de riktiga vapnen att göra. Helst ska man se dem som en rolig lek där man får massor med motion och chans att jobba ihop olika anfalls-, och försvarsstrategier. 

Säkerhet och skydd är väldigt viktigt  

Bland det viktigaste med airsoft guns är att skydda sig. Utan passande skydd kan du inte gå in på ställena avsedda för sådana typer av gruppspel. 

Framför allt ska du skaffa dig skydd för dina ögon och ansikte. Skyddsglasögon tillverkade för event med airsoft guns rekommenderas. Ett annat alternativ är att köpa en heltäckande ansiktsmask, då den ger bra skydd för ansikte, tänder och ögon. Ett vanligt förekommande misstag är att byta ut skyddsglasögonen mot skidglasögon. Gör inte det. Skidglasögonen är inte tillverkade av rätt material och en kula från softgun kan lätt bryta dem. Resultatet blir att dina ögon kan skadas. Köp alltid rätt skydd. 

En annan aspekt som är viktig att uppmärksammas är att airsoft ser ut som riktiga vapen gör, något som möjligtvis bidragit till gruppspelens popularitet. Om du äger en softgun ska du aldrig använda den utanför platserna avsedda för sådana typer av evenemang då du lätt kan skrämma människor runt omkring dig. 

Lämna ett svar