Tips för dig som ska köpa lampor att inreda med

Tips för dig som ska köpa lampor att inreda med

kartell lampa
finans innlag

Lampor och belysning är en stor del av inredningen i våra hem. Det handlar dels om att köpa snygga lampor, dels att ha rätt sorts belysning och rätt antal ljuskällor. När det gäller snygga lampor, köp Kartell lampa. Lampor av märket Kartell är riktigt snygga att se på samt att de finns i en mängd varianter. 

Beroende på vad det är för rum du vill belysa, så krävs det mellan fem och tio olika ljuspunkter. Börja med att välja den primära ljuskällan, som oftast är en taklampa. Sedan kan du gå vidare med att addera flera andra ljuspunkter så att du kan få till den rätta känslan i just det rummet. 

Ljussättningen brukar delas in i tre olika kategorier, så som allmänbelysning, riktad belysning och dekorationsbelysning.

Allmänbelysning

Denna typ av belysning brukar innebära en taklampa. Den sprider oftast ett jämnt ljust över större delen av rummet. Du kan anpassa armaturens storlek efter rummets storlek. 

Ett bra tips: Använd en lampa med dimmer-funktion. Smidigt att kunna växla mellan starkt ljus vid städning och mjukt ljus för mysig stämning.

Riktad belysning

Om du har ett eller flera ställen i ett rum som du så att säga vill ge lite mer uppmärksamhet så kan du sätta fokus på dessa med hjälp av rätt sorts belysning. Du kan ha en Kartell lampa till exempel vid din läshörna, en lampa över tavlan, eller mot bokhyllan. Riktad belysning kallas även för punktbelysning och den lyser då bara upp en viss punkt eller ett visst föremål.

Dekorationsbelysning

När det gäller dekorationsbelysning så finns det mycket att välja på. oftast så släpper dessa lampor ut ljus åt olika håll. Du kan skapa ett intryck som är varmt och behagligt med hjälp av olika sorters lampor, som inte har allt för starkt ljus. Du kan utgå från din övriga inredning då du ska välja dekorationsbelysning. Dessa kan oftast placeras på hyllor, bord eller i fönster. 

Satsa på snygga Kartell lampor

Om du vill ha belysning som är både funktionell och snygg, så köp Kartell lampor. Det finns bland annat fräcka pendellampor samt att det även finns snygga bordslampor. Det finns också smarta utomhuslampor av detta märke. Företaget Kartell grundades 1949, i Italien. 

Tänk till då du väljer belysning

När du ska välja lampor och belysning utgå då från vad för rum de ska vara i samt vad de ska göra för rummet. Ska de lysa upp, skapa stämning eller är det för att du ska se att arbete? Olika rum har ju idag olika behov av belysning. Därför är det en god idé att kolla in en bra lamp-affär på nätet, för att få bra inspiration, samt även för att köpa hem de lampor du behöver. Se till att välja de lampor du tycker är snygga, men bortse inte från att det kan vara bra att se till att du använder dig av allmänbelysning, riktad belysning och dekorationsbelysning i en bra kombination i alla dina olika rum som du har. 

Lämna ett svar